Peltipurkki metro

Metro kolisee ja huojuu. Hajoaako se alleni? Jos otan käteni pois puhelimen vierestä varastetaanko se? Heti Viipuriin saavuttaessa oli maisema kuin Neuvostoliitossa. Pommitettuja kerrostaloja eikä missään asukkaita. Ensimmäinen kertani Venäjällä. 


Pietarin Talvipalatsi oli vaikuttava. 

Viime keväänä matkasin Pietariin ja olin vaikuttunut sekä hämmentynyt heti alkumetereillä. En ollut koskaan käynyt Venäjällä, ja tarinat Pietarin varkaista seka vilkkaista kaduista tuntuivat liioitelluilta. Hotellimme sijaitsi poikkikadulla Pietarin vilkkaimmalta kadulta. Kyseisellä kadulla oli maineensa mukaan liikenneruuhkaa kellon ympäri. On hankalaa käsittää miten niin suuri kaupunki niin suurella väestömäärällä on niin lähellä Suomea. 


Pietarissa oli upeita rakennuksia joka kulmassa. 

Kun astuimme metroon matkatavaroiden kanssa, joka tosiaan tuntui peltipurkilta, olin lähes varma metron hajoamisesta palasiksi. Niin monien vuosien takainen metro ei sitä kuitenkaan tehnyt. Pietarin kadut muuttuivat joka korttelissa. Välillä maisema oli kuin Neuvostoliitosta ja välillä kuin Helsingistä. Usean Euroopan kaupungin nähneenä voin todeta Pietarin muistuttavan Helsinkiä, Tukholmaa ja Budapestia.


Metrotunneli oli valtavan syvä.

Koko kehoni häkeltyi nähdessäni tunnettuja Unescon maailmaperintökohteita. Niitä olin seitsemän koululaiseni ja kahden opettajani kanssa Pietariin lähtenyt katsomaan. Venäjä täytti ehdottomasti odotukseni. Kaipaan venäläista ruokaa ja olisin toivonut, että olisin saanut maistaa useampia makuja sekä kuuluisia venäläisiä ruokia. Ruoka sikseen. Pietari oli täynnä nähtävää ja koettavaa, vaikka osa asioista kuten museo täynnä kuolleita vauvoja lasipurkeissa ei sopinut makuuni. Pietari oli näkemisen arvoinen kaupunki. Tahdon ehdottomasti tulevaisuudessa palata Venäjälle ja nähdä myös suuren Moskovan. Adjektiivi, jolla kuvailisin Pietaria on suurenmoinen. Poskiontelotulheduksen ja metrossa tapahtuneiden sattumusten jälkeen mielestäni Venäjällä käyminen oli mahtava kokemus!


Venäläinen stroganoff oli yksi upeista ruokakokemuksista matkan aikana!

<3 Pau

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

alicanten värikkäät talot

Rannalla villapaidassa

Vuodeksi rannalle